Pointen med pinjekerner

Earth Control nøje udvalgte pinjekerner har en mild, nøddeagtig smag, der fremhæves når de ristes let på panden. Pointen med pinjekerner er, at de gør en verden til forskel for dig og dine salater på travle dage.

EC-pinenuts-1080x600.jpg

Naturlig dyrkning

Pinjekerner er en sjov størrelse i mere end en forstand. Faktisk er pinjekerner egentlig et frø. Frøet sidder i pinjekoglen, som gror på pinjetræet – et nåletræ, der især dyrkes i Mellemøsten, USA og Kina. Som råvare er pinjekerner ret dyre, men det er der en helt naturlig årsag til. Koglerne er nemlig 3 år om at modne, og herefter skal de opvarmes, for at frøene løsner sig. Hver pinjekogle giver ca. 40-50 pinjekerner, der alle er omgivet af en kastanjebrun skal/hinde, der er hård og svær at fjerne.

EC-pinenuts2-1080x600.jpg

Nænsom forædling

I november og december kan du i udvalgte supermarkeder købe hele pinjekogler og selv lade dem stå et varmt sted til frøene langsomt falder af koglen, så du kan frigive de enkelte pinjekerner ved at fjerne den hårde skal. Det er et kæmpe arbejde, men det er hele umagen værd for at få løsnet de små delikate kerner fra pinjekoglen.

EC-pinenuts-salat.jpg

Enkel tilberedning

Rist pinjekernerne let på en varm pande til de er gyldne. På den måde fremhæves den delikate, milde og nøddeagtige smag. Giv dem gerne et drys salt og nyd dem som topping på en klassisk tomatsalat, grønne sommersalater eller som ingrediens i din hjemmelavede pesto.

Find din favorit