Det taknemmelige ved Tranebær

Earth Control nøje udvalgte tranebær fra Canada har en sød-syrlig smag og en flot, rød farve som pynter de fleste salater. Tranebær gør en verden til forskel for dig, når du skal forkæle familien med en lækker salat i et snuptag.

EC-about.jpg

Naturlig Dyrkning

Fra tranebær-busken er plantet til den er høstklar går der 3 år, men til gengæld kan man høste på planten i 100 år. Tranebær dyrkes af to årsager: primært til fremstilling af tranebær-juice og sekundært til fremstilling af de tørrede, spiselige tranebær. Dermed udnyttes høsten fuldt ud. Tranebær-buske gror i moselignende områder og når de skal høstes i efteråret, oversvømmes markerne med vand. Dagen efter anvendes specielle haspermaskiner, en slags piskeris, til at få de friske røde tranebær, til at flyde op til overfladen.

EC-cranberries-1080x600.jpg

Nænsom Forædling

Efter høsten nedfryses bærrene i ca. 3 måneder, inden juicesaften ekstraheres til juice- og saftfremstilling. Tranebærrene sødes herefter med rørsukker, der giver en bedre smagsmæssig balance til den naturlige, karakteristiske syrlighed. Endelig bliver de tørret nænsomt i ovnen, så de får den bløde, men tørrede konsistens, som vi kender det fra poserne.

EC-cranberries-salat.jpg

Enkel Tilberedning

Den sød-syrlige smag gør tørrede tranebær til en lækker snack lige ud af posen, mens den flotte, mørkerøde farve pynter som topping på både salater eller i kager og bagværk. Nyd tørrede tranebær i de hjemmebagte cookies eller som topping på rødkålssalat, pastasalat eller klassiske grønne sommersalater.

Find din favorit