Prøv en salat med rødbeder, linser og soltørrede abrikoser.
Af Ditte Ingemann
4 stk rødbeder
2 spsk olivenolie
2 dl sorte linser, fra dåse eller kogte
75 g rucolasalat
75 g feta, f.eks. gedefeta
75 g Earth Control soltørrede abrikoser
1 ps Earth Control pinjekerner
Dressing
4-5 spsk olivenolie
1 tsk grov sennep
1 spsk lys eddike
salt/peber
Opvarm ovnen til 200 grader.
Skræl rødbederne, skær dem i mundrette tern og vend med salt, peber og olie.
Fordel på en bageplade med papir og bag dem i ca. 20 min i den forvarmede ovn.
De må stadig gerne have en smule bid.
Kog linserne efter anvisning på posen eller dræn vandet fra dem, hvis du bruger linser fra dåse.
Skyl rucolasalat og smuldr feta i mindre stykker.
Rist pinjekernerne på en varm pande, til de har fået en let-gylden farve.
Rør ingredienserne til dressingen sammen, og smag den til med salt og peber.
Lad rødbederne køle en smule af, inden de vendes med linser, rucolasalat og dressingen.
Top med feta, abrikoser og ristede pinjekerner og server til f.eks. et stykke fjerkræ eller lam. Eller nyd den som en mættende frokostsalat, som den er.
Ingredienser
4 stk rødbeder
2 spsk olivenolie
2 dl sorte linser, fra dåse eller kogte
75 g rucolasalat
75 g feta, f.eks. gedefeta
75 g Earth Control soltørrede abrikoser
1 ps Earth Control pinjekerner
Dressing
4-5 spsk olivenolie
1 tsk grov sennep
1 spsk lys eddike
salt/peber
Fremgangsmåde
Opvarm ovnen til 200 grader.
Skræl rødbederne, skær dem i mundrette tern og vend med salt, peber og olie.
Fordel på en bageplade med papir og bag dem i ca. 20 min i den forvarmede ovn.
De må stadig gerne have en smule bid.
Kog linserne efter anvisning på posen eller dræn vandet fra dem, hvis du bruger linser fra dåse.
Skyl rucolasalat og smuldr feta i mindre stykker.
Rist pinjekernerne på en varm pande, til de har fået en let-gylden farve.
Rør ingredienserne til dressingen sammen, og smag den til med salt og peber.
Lad rødbederne køle en smule af, inden de vendes med linser, rucolasalat og dressingen.
Top med feta, abrikoser og ristede pinjekerner og server til f.eks. et stykke fjerkræ eller lam. Eller nyd den som en mættende frokostsalat, som den er.